Simone Boon

Simone Boon leefde van jongs af aan in steeds veranderende omgevingen zoals: Borneo, Nederland, Venezuela, België, Maleisië, Oostenrijk (Wenen) en Hong Kong.

Het leven tussen oost en west maakte haar bewust van de verschillende manieren waarop mensen de wereld om hen heen waarnemen, waarbij ze zich realiseerde dat vooroordelen, maar ook begrip of misverstanden verweven zijn met de innerlijke paradigma’s die in ieder van ons zijn ingebed door de cultuur van onze opvoeding.

Lees verder...Haar kunstreis begon met beeldhouwkunst, ging over op keramiek en vervolgens op video en fotografie. Een Masters of Fine Art- (MFA) behaalde Simone aan de RMIT in 2010, Hong Kong ART School. Menselijke identiteit vanuit vrouwelijk perspectief gerelateerd aan een wordingsfilosofie, is een belangrijk thema in haar fotografische werk. Door overgangen als de enige bestaande vorm te beschouwen, is haar fotografie steeds meer een spel met licht, kleur, vormen van materialen en menselijke lichaamsbewegingen.

“Experimentele fotografie vormt de kern van mijn werk. Mijn doel is om meer momenten in de tijd vast te leggen, op deze manier verwijst het naar film. Het onthullen van opkomende vormen van overgangen, vloeiende bewegingen in tijd en ruimte, waardoor visuele vormen ontstaan ​​die onmogelijk met het blote oog te vatten waren.

Een thema dat door mijn fotoseries loopt, betreft identiteit; een gevoel van eigenwaarde vanuit een vrouwelijk perspectief in een snel veranderende, globaliserende en interculturele wereld. Veel ideeën komen intuïtief. Beginnend met een concept, kleuren bepalen, het model draperen in een wereld van zachte zijde en andere materie gecombineerd met beweging in licht, ruimte en tijd.”

De kunstwerken van Simone Boon worden inmiddels aangekocht door particuliere verzamelaars en voor commissieprojecten, bijvoorbeeld het Barangaroo Project in Sydney en het Morpheus Hotel in Macau. Anderen waren Ovolo Hotel HK Central, Grand Hyatt, Harbor Green en Eaton Apartments in Hong Kong, en Sheraton Hotel in Shenzhen.

Verberg uitgebreide omschrijvingDe Galerie Rotterdam biedt u een keuze uit 5 werken van Simone Boon. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid voor verhuur.

Follow Simone

Op de hoogte blijven als we nieuwe werken van Simone Boon aan onze collectie toevoegen?

Werken van Simone Boon

nieuw Kabuki 3/4 (gereserveerd)

Kabuki 3/4 (gereserveerd)
Simone Boon

€ 3.600,00
Vanaf € 108,00 p/m
107 x 160 cm

nieuw At The Wake of Dawn 3/4 (gereserveerd)

At The Wake of Dawn 3/4 (gereserveerd)
Simone Boon

€ 3.600,00
Vanaf € 108,00 p/m
107 x 160 cm

nieuw (It's) a long way 3/4

(It's) a long way 3/4
Simone Boon

€ 2.850,00
Vanaf € 85,50 p/m
82.5 x 130 cm

Rondeau 3/4 (gereserveerd)

Rondeau 3/4 (gereserveerd)
Simone Boon

€ 3.600,00
Vanaf € 108,00 p/m
107 x 160 cm

Lost in Thoughts 1/4 (Gereserveerd)

Lost in Thoughts 1/4 (Gereserveerd)
Simone Boon

€ 2.850,00
Vanaf € 85,50 p/m
110 x 110 cm

verhuurd Let's Dance 1/4 (Gereserveerd)

Let's Dance 1/4 (Gereserveerd)
Simone Boon

Kunstwerk is verhuurd
110 x 110 cm