Steffie de Leeuw

Steffie de Leeuw is een Nederlandse kunstenaar en ontwerper die woont en werkt in Amsterdam. Na haar afstuderen aan de Universiteit van Amsterdam en de 'Willem de Kooning' Academie in Rotterdam, begon Steffie met het maken van olieverfschilderijen. Geboren met een creatieve achtergrond, werd Steffie al op jonge leeftijd onderwezen in de kunst. Haar vader was een groot bewonderaar van kunst, een enorme muziekliefhebber en zelf een getalenteerde amateur schilder en beeldhouwer. Hij inspireerde haar niet alleen door haar zijn favoriete kunstenaars te laten zien en haar kennis te laten maken met de schoonheid van muziek, maar hij leerde Steffie ook de kunst van het zien: het zien van de schoonheid in de dingen om ons heen.


Lees verder...Haar moeder leerde haar mode waarderen en dingen maken met stoffen. Op tienjarige leeftijd maakte Steffie al haar eigen schooltas op de naaimachine. In haar tienerjaren haalde ze kledingstukken uit de kasten van haar moeder en grootmoeder, die ze vervolgens verknipte en omtoverde tot unieke stukken.

Ze erfde ook haar liefde voor reizen van haar ouders, evenals haar liefde voor de natuur en het wildleven. Haar achternaam is de Leeuw en deze dieren, evenals andere katachtigen, zie je vaak terug in haar werk en ontwerpen. Ze combineert inspiratie uit haar eigen reizen met haar verbeelding en fictieve invloeden om een unieke wereld van fantasie te creëren. De afgelopen decennia zijn een artistieke reis geweest door de verschillende uitingen van kunst die nu samenkomen in haar werk.

In 2000 studeerde Steffie af aan de 'Willem de Kooning' Academie. Naast het creëren van talloze kunstwerken, heeft Steffie sindsdien in opdracht werk geproduceerd voor verschillende bekende retailmerken. Haar creaties omvatten illustraties en printontwerpen voor modeartikelen, woninginrichting, accessoires, luxe sjaals, papierwaren, behang en nog veel meer, allemaal verrijkt met Steffie's kleurrijke en handgemaakte kunstwerken. In 2016 werd het merk Steffie de Leeuw gelanceerd in Amsterdam. Steffie de Leeuw produceert alleen op eersteklas materialen, altijd met de bedoeling de impact op het milieu te minimaliseren.

Verberg uitgebreide omschrijvingDe Galerie Rotterdam biedt u een keuze uit 3 werken van Steffie de Leeuw. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid voor verhuur.

Follow Steffie

Op de hoogte blijven als we nieuwe werken van Steffie de Leeuw aan onze collectie toevoegen?

Werken van Steffie de Leeuw

nieuw Brirds on a mission- 1/7

Brirds on a mission- 1/7
Steffie de Leeuw

€ 3.850,00
Vanaf € 115,50 p/m
88 x 122 cm

nieuw Catch me if you can - 2/7

Catch me if you can - 2/7
Steffie de Leeuw

€ 3.850,00
Vanaf € 115,50 p/m
90 x 125 cm

Fairy Tale - 1/7

Fairy Tale - 1/7
Steffie de Leeuw

€ 3.250,00
Vanaf € 97,50 p/m
100 x 100 cm